sobota, 2. februar 2008

1. Ugašajte luči doma in v službi


Ko zapustite prostor v stavbi, preverite če ste ugasnili luči za seboj, še posebno če se v prostor ne boste vrnili nadaljnjih 10 minut.

Učinek: manjši stroški elektrike, manjše onesnaževanje

5 komentarjev:

Unknown pravi ...

menim, da tudi ni prav, ker imajo nasjtniki cele dneve in noči prižgane računalnike, saj tudi s tem porabljajo preveč elektrike in segrevajo ozračje.

gorazd pravi ...

Vsekakor gre za večkratno uporabo nakupovanil vrečk. torej ko gremo po nakupih vzemimo s seboj dovolj nakupovanil vrečk oz karkoli za prenos nakupljenega.
Nadalje je pa pomembno da nakupovalno vrečko tudi dokončno uporabimo. Tako poškodovano ali umazano vrečko uporabimo za ločeno zbiranje odpadkov.Presenečeni boste koliko odpadkov se zbere v sistemu ločenega zbiranja odpadkov. Plastičnih vrečk za smeti ne kupujmo - uporabimo odslužene nakupovalne vrečke.
Gorazd

gorazd pravi ...

Tosko javi se

gre za idejo kako to super zastavljeno stran spromoviramo

imam zeljo da smo slovensko prepoznavni in vključimo organizacije, sponzorje in premaknemo folk da uporablja drobne stvari, ki naredijo veliko spremembo

zdruziti moramo moč in uspeti

Unknown pravi ...

bravo Gorazd!!!!!!

tudi pri nas doma ne kupujemo vrečk za smeti, ampak uporabljamo stare nakupovalne vrečke.

in ja, treba je spromovirati to stran - ljudje so premalo osveščeni o skrbi za okolje, o ločevanju odpadkov, o varčevanju z energijo itd.

LP

Tosko pravi ...

evo mene... na liniji sem bolj v večernih urah in ob vikendih ... najprej hvala za komentarje, z Natalijo in Gorazdom se strinjam. Tudi moj glavni cilj je, da bi čimveč ljudi naredilo čimveč teh enostavnih stvari in da se vzpostavi neko zavedanje o okoljski problematiki. Kot je omenil že Gorazd je treba pridobiti čimveč ciljnih javnosti, predvsem pa posameznike... Če ima kdo še kakšno idejo kako to narediti še bolj odmevno ... odlično. Jaz imam nek plan kako bi to zadevo razširili po internetu... za enkrat še v povojih kot vidite, vendar napreduje.
Hvala ker podpirate Blog.